Het geheim van afvallen

Het geheim van afvallen

De meest bekende en populaire diëten doen allemaal wat ze beloven: in korte tijd verlies je veel kilo’s. Echter de teleurstelling en frustratie komt meestal een paar maanden later als je weer kilo's bent aangekomen. Dit komt omdat de meeste diëten eenzijdig, onpraktisch en lastig zijn vol te houden.

Ook bevatten de meeste diëten niet alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Doordat je met veel diëten geen gezonde eetstijl aanneemt is de kans heel groot dat je na een tijdje weer hetzelfde eet en meestal meer weegt als toen je begon met diëten.

De belangrijkste bezwaren tegen diëten:

  1. Je valt te veel in een korte tijd af. Hierdoor zal je spierweefsel afbreken in plaats van vetweefsel verbranden.
  2. De meeste diëten zijn ongezond omdat je veel voedingsstoffen mist.
  3. Een ongezond dieet kan meer kwaad dan goed doen. Het welbekende JoJo effect.

Het geheim van afvallen!
Er is geen geheim. Oké we maken natuurlijk wel een speciaal voor jou op maat gemaakt beweegplan. Maar het allerbelangrijkste is dat je gewoon meer moet bewegen dan dat je eet. Om bij te houden hoeveel je beweegt gebruik je de uiterst betrouwbare Yamax stappenteller. Op je persoonlijke webpagina zie je precies hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Sommige van onze stappentellers tonen direct het aantal verbrande calorieën.

Onze aanpak!
Vanaf de start houden wij ons al bezig met gewichtscontrole. Want hoe zorg je er nu voor dat je na het halen van je streefgewicht op gewicht blijft?

Nadat de Basisstappen bekend zijn, gaan we een Stappenplan maken. In combinatie met caloriebeperkte voeding gaan we de kilo's te lijf. Wij gebruiken geen poeders, pillen of maaltijdvervangers om af te vallen.

Bij ons hoef je niet snel af te vallen. Wij adviseren niet meer dan 1 kilo gewichtsverlies per week. Het belangrijkste is natuurlijk dat de kilo's er blijvend afgaan.

Géén dieet en toch resultaat boeken?
Hoe komt dat eigenlijk? Je metabolisme (=stofwisseling) is niet gewend aan extra inspanningen en zal dus meer vetten gaan verbranden. Wist je dat je al vet gaat verbranden als je 2.200 stappen aaneengesloten hebt gezet.

Houd bij wat je eet
Om bij te houden wat je eet maak je op je persoonlijke webpagina gebruik van de Eetmeter van het Voedingscentrum. Deze handige tool berekent precies hoeveel calorieën, vetten en overige voedingsstoffen je per dag binnenkrijgt. Wanner je ziet dat je te veel calorieën binnen hebt gekregen dan kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel stappen je nog extra moet zetten.

Het is ook niet persé nodig intensief te sporten. Gematigd intensief bewegen kan langer worden volgehouden en leidt zelfs tot een hogere vetverbranding.

Lees hier de voordelen van de online coach.

Met de stappenteller van Yamax en 10000stappen.nl zet je de eerste stap naar een gezondere levensstijl.Afvallen