Elke maand een ander thema

Elke week een ander thema

Door tijdens de stappencompetitie elke week een ander thema aan te snijden, blijven de medewerkers gemotiveerd om door te gaan. Deze weekthema’s zijn gericht op de BRAVO factoren en ontvangen de medewerkers op hun persoonlijke webpagina.

Deze BRAVO factoren hebben invloed op de vitaliteit en gezondheid van uw medewerkers. We pakken niet alleen ingesleten gewoontes aan, maar gaan ook echt aan de slag met het veranderen van leefstijl. Met als resultaat dat de werknemer actiever en gezonder wordt.

Hoewel de leefstijl de keuze is van de werknemer, kunt u veel doen om werknemers bewust te maken van hun leefstijl en eventuele ongezonde leefgewoonten aan te pakken.

Gezond leven, makkelijker dan je denkt!
Gezondheid wordt bepaald door zo veel factoren, daarom is het niet zo makkelijk om met een eenvoudig model van gezond leven voor de dag te komen. De vijf punten van de BRAVO factoren zullen bijdragen aan een goede gezondheid. Als je op die punten je leefstijl bewust verandert, kun je echt meer grip krijgen op je gezondheid.

Medische deskundigen hebben het ons simpel gemaakt door ze in een volgorde te zetten waardoor de eerste letters een nieuw woord vormen. Dat helpt bij het onthouden.

B voor bewegen
R voor roken
A voor alcohol
V voor voeding
O voor ontspanning

Waarom Bewegen?
Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid, zowel op lange als korte termijn. Door te bewegen worden spieren en bloedsomloop gestimuleerd. Je lichaam krijgt meer zuurstof binnen waardoor je je beter zult voelen. Het zorgt ervoor dat hart en bloedvaten in conditie blijven. Zet elke dag 10.000 stappen, daardoor wordt je fitter en krijg je meer energie.

Waarom niet Roken?
Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor de gezondheid. Het geeft een verhoogd risico op (long)kanker en hart- en vaatziekten.

Waarom matig met Alcohol?
80 tot 90% van de volwassenen drinkt wel eens alcohol. Of alcoholgebruik schadelijk is, ligt niet uitsluitend aan de totale hoeveelheid alcohol die gedronken wordt, maar is ook afhankelijk van het drinkpatroon. Geniet maar drink met mate!

Waarom gezonde Voeding?
Gezonde voeding speelt een belangrijke rol bij je gezondheid. Goede voeding is belangrijk om fit te blijven zodat je lichamelijk actief kunt zijn. Hou je ook aan de 3 hoofdmaaltijden per dag, waarvan het ontbijt het belangrijkste is.

Waarom Ontspanning?
Je werkt hard en je hebt een druk sociaal leven dus redenen genoeg om ook aan jezelf te denken. Een goede balans tussen werk en ontspanning draagt bij aan een betere gezondheid.