Wandelen als lichaamsbeweging

Wandelen als lichaamsbeweging

Ongeveer 60 procent van de Nederlandse bevolking beweegt onvoldoende. En dat terwijl bewegen allerlei lichamelijke aandoeningen kan helpen voorkomen. Goed eten, niet of matig alcohol drinken en niet roken zijn andere factoren die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Lichamelijke sportactiviteiten, voornamelijk intensieve lichamelijke sportactiviteiten, kennen echter ook een nadeel. Namelijk het risico op sportblessures. Jaarlijks zijn er circa 1,5 miljoen sportblessures. Bij 1,3 miljoen geblesseerden gaat het om een acute sportblessure, bij de overigen is het letsel geleidelijk ontstaan. Ongeveer de helft van de sportletsels (780.000 sportletsels) wordt medisch behandeld. (Bron: Nationaal Kompas Volksgezondheid)

Wandelen is de veiligste vorm van lichaamsbeweging
Want wie intensief sport, loopt wel altijd het risico een blessure op te lopen. Dan is het goed om te weten dat wandelen de veiligste en geschiktste vorm van lichaamsbeweging is voor de meeste mensen. 

Wandelen even effectief als sportschool
Dit schrijven wetenschappers van het Peninsula College of Medicine and Dentistry. Zij analyseerden acht onderzoeken waarin twee groepen werden bekeken. Mensen die op doktersadvies naar de sportschool gingen en mensen die deelnamen aan een wandelprogramma. Er bleek nauwelijks verschil te zijn wat betreft hun fitheid, gewicht, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en ademhaling.

Viritueel wandelen
Op jouw persoonlijke pagina vind je de tool “Mijn wandeling” Dit zijn wandelingen die op basis van jouw stappen worden weergegeven via GoogleMaps. Je kunt hier kiezen uit bijna honderd wandelingen.

Zet elke dag 10.000 stappen met de Yamax-stappenteller.