Waarom 10.000 stappen

Het zetten van 10.000 stappen per dag is geen boodschap die zomaar uit de lucht is komen vallen.

De Japanse arts Yoshiro Hatano toonde aan dat mensen die dagelijks voldoende bewegen een betere gezondheid hebben. Hij besloot toen de minimale hoeveelheid beweging per dag uit te drukken in het aantal stappen. Dr. Yoshiro Hatano kwam tot de conclusie dat een mens gemiddeld zo’n 6.000 stappen per dag zet. Om echter gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 per dag moeten zijn. Die 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen.

Effectiever dan 3 keer per week naar de sportschool

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zetten van 10.000 stappen op middelmatige intensiteit veel effectiever is voor je gezondheid én om vet te verbranden.  Dit komt omdat je met middelmatig intensief wandelen op een inspanning zit van zo’n 60 tot 70% van je maximale hartslag. Dit blijkt het ideale percentage voor het verbranden van calorieën en de versterking van het cardiovasculaire systeem en fitheid.

520 calorieën per uur

Met sportief wandelen verbrand je zo’n 520 calorieën per uur. De verbranding start na zo’n 2.200 stappen. Terwijl je met fitnessen slechts 250 calorieën per uur verbrandt. Dit komt omdat je met fitness vooral koolhydraten verbrandt maar weinig vet.

Wandelen is dé makkelijkste en veiligste vormen van lichaamsbeweging. Met een stappenteller kun je heel makkelijk bijhouden hoeveel je dagelijks loopt.

JOUW PERSOONLIJKE BEWEEGPLAN!

KLIK VOOR MEER INFORMATIE

Translate »