Gezonde werknemers

NEDERLAND IS EUROPEES KAMPIOEN ZITTEN EN DAT IS GEEN PRIJS OM TROTS OP TE ZIJN. IN GEEN ENKEL ANDER EUROPEES LAND ZIT ZO’N GROOT DEEL, NAMELIJK 32% VAN DE VOLWASSEN BEVOLKING, MEER DAN 8,5 UUR PER DAG.

FITTERE WERKNEMERS, SUCCESVOLLER BEDRIJF

De meeste werknemers bewegen te weinig. Dat bedreigt niet alleen hun eigen gezondheid, maar ook de inzetbaarheid en productiviteit op het werk. Wij zijn mening dat mensen met een juiste levensstijl gezonder en gelukkiger worden, waardoor het ziekteverzuim verlaagd wordt. Om die redenen hebben wij speciaal voor bedrijven de stappencompetitie ontwikkeld. 

VERHOOGDE KANS OP KLACHTEN

Wanneer het zitten met beeldschermwerk wordt gecombineerd, is er ook sprake van verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouder. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Een stappencompetitie zal de medewerkers stimuleren en motiveren om regelmatig in beweging te komen. 

DUURZAME INZETBAARHEID

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers worden de thema’s voor de komende jaren. Met name door de vergrijzing en verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. De stappencompetitie zorgt voor gezondheidswinst, vermindering van ziekteverzuim en voor betrokken en bevlogen medewerkers. Bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekte, diabetes, geestelijke achteruitgang en dementie.

GEZAMELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Was gezondheid van individuele medewerkers vroeger vooral een privé aangelegenheid, nu wordt dit steeds meer gezien als een aangelegenheid die ook bedrijven aangaat. Het verminderen van ziekteverzuim staat bij alle bedrijven hoog op de agenda.

Organiseer vandaag nog een stappen challenge voor uw medewerkers. 

Raadpleeg ook de website van thuisarts waarom voldoende beweging belangrijk is. Bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekte, diabetes, geestelijke achteruitgang en dementie.

Start een
stappen competitie en loop met je collega’s de wereld rond in je eigen omgeving

IK WIL FITTERE WERKNEMERS

Deze bedrijven gingen je voor:

Translate »