Elke week een ander thema

door elke week een ander thema aan te snijden blijven de medewerkers gemotiveerd om door te gaan. deze thema’s zijn gericht op de bravo factoren en ontvangen de deelnemers op hun persoonlijke webpagina.

THEMA’S

Gedurende de Stappencompetitie ontvangen de deelnemers elke week een ander thema. Met deze thema’s pakken we ingesleten gewoontes aan en gaan we voor een gezonde(re) levensstijl. Deze thema’s zorgen voor bewustwording op een leuke en ongedwongen manier.

Deze thema’s hebben invloed op de vitaliteit en gezondheid van uw medewerkers. Hoewel de leefstijl de keuze is van de werknemer, kun je veel doen om werknemers bewust te maken van hun leefstijl en eventuele ongezonde leefgewoonten aan te pakken. Met als resultaat dat de werknemer actiever en gezonder wordt. 

Gezond leven, makkelijker dan je denkt! 

Gezondheid wordt bepaald door zo veel factoren, daarom is het niet zo makkelijk om met een eenvoudig model van gezond leven voor de dag te komen. De vijf punten van de BRAVO factoren zullen bijdragen aan een goede gezondheid. Als je op die punten je leefstijl bewust verandert, kun je echt meer grip krijgen op je gezondheid.

Medische deskundigen hebben het ons simpel gemaakt door ze in een volgorde te zetten waardoor de eerste letters een nieuw woord vormen. Dat helpt bij het onthouden.

Bewegen
Roken
Alcohol
Voeding
Ontspanning

Bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekte, diabetes, geestelijke achteruitgang en dementie. Ook activiteiten die de botten en spieren versterken zijn erg belangrijk om fit en gezond ouder te worden. Want ooit ga je met pensioen maar dan moet je nog wel in staat zijn om leuke dingen te doen. 

Start een stappen challenge en wandel samen met je collega’s naar een leuke stad in Europa.

Raadpleeg ook de website van thuisarts waarom voldoende beweging belangrijk is. 

Translate »