Wandelen als lichaamsbeweging

ongeveer 60 procent van de nederlanders beweegt onvoldoende.
en dat terwijl bewegen allerlei lichamelijke aandoeningen kan helpen voorkomen.
 

Wandelen is de veiligste vorm van lichaamsbeweging

Want wie intensief sport, loopt wel altijd het risico een blessure op te lopen. Dan is het goed om te weten dat wandelen de veiligste en geschiktste vorm van lichaamsbeweging is voor de meeste mensen. 

Lichamelijke sportactiviteiten, voornamelijk intensieve lichamelijke sportactiviteiten, kennen namelijk een nadeel. Het risico op sportblessures. Jaarlijks zijn er circa 1,5 miljoen sportblessures. Meestal gaat het dan om een acute sportblessure. De kans dat je met wandelen een blessure oploopt is slechts 2%.

Wandelen even effectief als sportschool

Dit schrijven wetenschappers van het Peninsula College of Medicine and Dentistry. Zij analyseerden acht onderzoeken waarin twee groepen werden bekeken. Mensen die op doktersadvies naar de sportschool gingen en mensen die deelnamen aan een wandelprogramma. Er bleek nauwelijks verschil te zijn wat betreft hun fitheid, gewicht, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en ademhaling.

Virtueel wandelen

Op jouw persoonlijke pagina kun je kiezen uit bijna honderd virtuele wandelingen. Dit zijn wandelingen die op basis van jouw stappen worden weergegeven via GoogleMaps.

Zie hieronder een voorbeeld van het Pieterpad. Elke keer als je weer wat stappen hebt gezet zal de voortgang op de route worden aangepast.

Translate ยป